Čtvrtek 03. červenceSvátek má Venku je 29 °C, Oblačno

Bramborový salát v letní verzi. Z raných brambor a uzené makrely zasytí, ale neodrovná

Forbes Před 7 hodinami

Tento salát voní létem a svěžestí, ale zároveň se z něj dosyta najíte. Uzená makrela totiž zdaleka nepatří jen do pomazánek! Dokonale se hodí k salátové okurce, voňavému kopru a raným bramborám. Pokud byste chtěli trochu slavnostnější variantu, nahraďte makrelu uzeným lososem nebo halibutem.

Jako další letní kombinaci ryby a salátu vyzkoušejte i legendární salát Niçoise nebo chladivý asijský salát z rýžových nudlí a krevet.

Lehký bramborový salát z raných brambor s uzenou makrelou

Na 2 porce potřebujete:

  • 500 g raných brambor
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky celého kmínu
  • 1 malá červená cibule
  • ½ salátové okurky
  • 150 g uzené makrely

Na zálivku:

  • 190 g 10% řeckého jogurtu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce sekaného čerstvého kopru
  • Sůl & pepř
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Postup

  1. Brambory neloupejte škrabkou, jen je malým ostrým nožem nebo drátěnkou na zeleninu zlehka oškrábejte. Uvařte je v osolené vodě s kmínem doměkka, slijte a nechte zchladnout.
  2. Do misky nalijte hustý bílý jogurt řeckého typu (případně krémovou zakysanou smetanu), přidejte dijonskou hořčici, najemno nasekaný kopr, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Vše zamíchejte.
  3. Zchladlé brambory dejte do mísy (větší kusy překrájejte), přidejte nakrájenou salátovou okurku, kolečka červené cibule a kousky uzené ryby.
  4. Vše zamíchejte s připraveným dresinkem a nechte vychladit v lednici. Dle chuti salát dosolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem a čerstvým koprem.
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

The post Bramborový salát v letní verzi. Z raných brambor a uzené makrely zasytí, ale neodrovná appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek