Tento salát voní létem a svěžestí, ale zároveň se z něj dosyta najíte. Uzená makrela totiž zdaleka nepatří jen do pomazánek! Dokonale se hodí k salátové okurce, voňavému kopru a raným bramborám. Pokud byste chtěli trochu slavnostnější variantu, nahraďte makrelu uzeným lososem nebo halibutem.
Jako další letní kombinaci ryby a salátu vyzkoušejte i legendární salát Niçoise nebo chladivý asijský salát z rýžových nudlí a krevet.
Lehký bramborový salát z raných brambor s uzenou makrelou
Na 2 porce potřebujete:
- 500 g raných brambor
- 1 lžička soli
- ½ lžičky celého kmínu
- 1 malá červená cibule
- ½ salátové okurky
- 150 g uzené makrely
Na zálivku:
- 190 g 10% řeckého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce sekaného čerstvého kopru
- Sůl & pepř

Postup
- Brambory neloupejte škrabkou, jen je malým ostrým nožem nebo drátěnkou na zeleninu zlehka oškrábejte. Uvařte je v osolené vodě s kmínem doměkka, slijte a nechte zchladnout.
- Do misky nalijte hustý bílý jogurt řeckého typu (případně krémovou zakysanou smetanu), přidejte dijonskou hořčici, najemno nasekaný kopr, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Vše zamíchejte.
- Zchladlé brambory dejte do mísy (větší kusy překrájejte), přidejte nakrájenou salátovou okurku, kolečka červené cibule a kousky uzené ryby.
- Vše zamíchejte s připraveným dresinkem a nechte vychladit v lednici. Dle chuti salát dosolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem a čerstvým koprem.

The post Bramborový salát v letní verzi. Z raných brambor a uzené makrely zasytí, ale neodrovná appeared first on Forbes.