Jahody nepatří jen do sladkého. Tady se potkají s mozzarellou, avokádem, bazalkou a svěžím dresinkem a ukážou vám, že i salát může být výjimečný zážitek. Společně tvoří dokonalou letní přílohu ke grilování i samostatné jídlo.
Salát můžete snadno přizpůsobit dle toho, co máte zrovna po ruce – místo minimozzarelly zkuste burratu nebo čerstvý (kozí!) sýr, a pokud nemáte jahody, dobře fungují i maliny či nakrájené nektarinky. Pro trochu ostřejší chuť vyměňte špenát za rukolu, můžete přidat i křupavý element v podobě nasucho opražených pistácií nebo vlašských ořechů.
Špenátový salát s jahodami, avokádem a mozzarellou
Na 2 porce potřebujete:
- 80 g jahod
- 1 zralé avokádo
- 90 g baby špenátu
- 80 g baby mozzarelly
- 2 hrsti čerstvé bazalky
Na dresink:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 lžíci balzamika
- 1 lžičku medu
- sůl & pepř

Postup
- Jahody pokrájejte na drobné kousky, avokádo oloupejte, odstraňte pecku a nakrájejte ho na kostičky. Polovinu lístků bazalky nakrájejte nadrobno, druhou polovinu nechte v celku.
- V salátové míse smíchejte baby špenát, jahody, avokádo, mozzarellu a bazalku. Veškeré suroviny na dresink promíchejte vidličkou do hladkého dresinku nebo ve skleničce společně protřepejte.
- Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte, aby byly veškeré komponenty obalené.

The post Lehkost, kterou ve vedrech oceníte. Salát s jahodami a mozzarellou appeared first on Forbes.