Středa 23. červenceSvátek má Venku je 25 °C, Polojasno

Lehkost, kterou ve vedrech oceníte. Salát s jahodami a mozzarellou

Forbes Před 7 hodinami

Jahody nepatří jen do sladkého. Tady se potkají s mozzarellou, avokádem, bazalkou a svěžím dresinkem a ukážou vám, že i salát může být výjimečný zážitek. Společně tvoří dokonalou letní přílohu ke grilování i samostatné jídlo.

Salát můžete snadno přizpůsobit dle toho, co máte zrovna po ruce – místo minimozzarelly zkuste burratu nebo čerstvý (kozí!) sýr, a pokud nemáte jahody, dobře fungují i maliny či nakrájené nektarinky. Pro trochu ostřejší chuť vyměňte špenát za rukolu, můžete přidat i křupavý element v podobě nasucho opražených pistácií nebo vlašských ořechů.

Špenátový salát s jahodami, avokádem a mozzarellou

Na 2 porce potřebujete:

  • 80 g jahod
  • 1 zralé avokádo
  • 90 g baby špenátu
  • 80 g baby mozzarelly
  • 2 hrsti čerstvé bazalky

Na dresink:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 lžíci balzamika
  • 1 lžičku medu
  • sůl & pepř
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Jahody pokrájejte na drobné kousky, avokádo oloupejte, odstraňte pecku a nakrájejte ho na kostičky. Polovinu lístků bazalky nakrájejte nadrobno, druhou polovinu nechte v celku.
  2. V salátové míse smíchejte baby špenát, jahody, avokádo, mozzarellu a bazalku. Veškeré suroviny na dresink promíchejte vidličkou do hladkého dresinku nebo ve skleničce společně protřepejte.
  3. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte, aby byly veškeré komponenty obalené.
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

The post Lehkost, kterou ve vedrech oceníte. Salát s jahodami a mozzarellou appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek