Ceny jak z minulého tisíciletí – polévka za 10 korun, hlavní chod v podobě špaget s rajčatovou omáčkou potom přijde na 45 korun. V Hostinci v Dolanech na Klatovsku jako by se zastavil čas.
ČTĚTE TAKÉ: Populární značka oblečení stahuje z prodeje některé výrobky. Zmínila bezpečnostní rizika
„Když jsem to tady na konci minulého roku rozjela, hodně lidí mi psalo a volalo, jestli jsem se nezbláznila, že za takové ceny není možné fungovat. Jsme ale na vesnici, takže tady nejsou takové nájmy jako ve městech,“ popsala CNN Prima NEWS provozovatelka hostince Světlana Hudcová.
Nastavit nižší ceny za jídlo si může provozovatelka dovolit i kvůli tomu, že si všechny pokrmy připravuje sama. Každý den proto vstává ve 4 hodiny ráno. V průměru vydá kolem 240 porcí – ten, kdo si jídlo odnese v krabičce, zaplatí ještě nižší cenu než lidé, kteří ho sní v hostinci. Jedlíkům prý chutná, štamgasti chodí i pětkrát do týdne.
Do hostince U Sklenářů na opačném konci republiky, v Kralicích nad Oslavou, jezdí lidé z širokého okolí. I v tomto případě je důvodem nízkých cen to, že si provozní vaří sám a nakupuje suroviny ve slevách.
„Největší zájem je o naše řízky, protože je děláme ohromné,“ uvedl jednatel Vlastimil Malý. Například kuřecí řízek s bramborovým salátem v hostinci U Sklenářů vychází na 82 korun.
Pokud i vy víte o restauraci, jídelně nebo hospůdce, kde se najíte pod stovku, dejte nám vědět na zprá[email protected]
MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Gang falešných bankéřů způsobil škodu za více než 100 milionů. Call centrum měl na Ukrajině