Pondělí 25. srpnaSvátek má Venku je 22 °C, Skoro Jasno

Míchačky, křupavá slanina & avokádo. Snídaňové burrito vám zamotá hlavu

Forbes Před 1 dnem

Vláčná míchaná vejce, dokřupava vypečená slanina a jemné avokádo jako máslíčko. Na všem byste si zajisté pochutnali už jen tak. A co teprve, když toto lahodné trio spolu s opečenou zeleninou, čedarem a čerstvými bylinkami zamotáte do tortilly a ještě dozlatova opečete. To je snídaně (nebo chcete-li svačina, oběd či večeře) králů.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Snídaňové burrito s míchanými vejci, křupavou slaninou a avokádem

Na 2 porce potřebujete:

  • 4 plátky slaniny
  • ½ zralého avokáda
  • 40 g sýru čedar
  • Hrst čerstvé bazalky a koriandru
  • 1 menší cibule
  • ½ červené papriky
  • 40 g zrnek kukuřice
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl & pepř
  • 1 až 2 lžíce másla
  • 4 vejce
  • 2 tortilly
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Postup

  1. V rozehřáté pánvi osmahněte plátky slaniny dokřupava. Nechte poté na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Dužinu avokáda nakrájejte na plátky, sýr nastrouhejte najemno a bylinky nasekejte nahrubo.
  2. Na tuku v pánvi, který slanina pustila, osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, papriku i zrnka kukuřice (pokud by tuk nestačil, přidejte trošku másla). Nechte rozvonět česnek, osolte a jemně opepřete.
  3. Obsah vyjměte na talíř a do čisté pánve přidejte trochu másla. V míse prošlehejte vejce, osolte a opepřete. Vlijte je do pánve a pomalu míchejte. Aby zůstala vejce krásně vláčná, sundejte je z plotny o chvilku dříve, než budou vypadat, že jsou skutečně hotová.
  4. Na tortilly rozdělte vedle sebe v proužcích míchaná vejce, nastrouhaný sýr, opečenou zeleninu, slaninu, nasekané bylinky a avokádo. Jeden konec tortilly přeložte přes ingredience, strany zahněte dovnitř a pevně od přeložené strany srolujte.
  5. Rozehřejte čistou pánev se zbytkem másla a vložte do ní burrita nejprve spojem dolů. Opečte je na středním plameni dozlatova a dokřupava (necelou minutu z každé strany). Burrito ihned podávejte rozkrojené napůl. Zatepla chutná totiž nejlépe.

Tip: Podávejte dle chuti se zakysanou smetanou, oblíbenou salsou či pálivou omáčkou.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

The post Míchačky, křupavá slanina & avokádo. Snídaňové burrito vám zamotá hlavu appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek