Vláčná míchaná vejce, dokřupava vypečená slanina a jemné avokádo jako máslíčko. Na všem byste si zajisté pochutnali už jen tak. A co teprve, když toto lahodné trio spolu s opečenou zeleninou, čedarem a čerstvými bylinkami zamotáte do tortilly a ještě dozlatova opečete. To je snídaně (nebo chcete-li svačina, oběd či večeře) králů.

Snídaňové burrito s míchanými vejci, křupavou slaninou a avokádem
Na 2 porce potřebujete:
- 4 plátky slaniny
- ½ zralého avokáda
- 40 g sýru čedar
- Hrst čerstvé bazalky a koriandru
- 1 menší cibule
- ½ červené papriky
- 40 g zrnek kukuřice
- 1 stroužek česneku
- Sůl & pepř
- 1 až 2 lžíce másla
- 4 vejce
- 2 tortilly

Postup
- V rozehřáté pánvi osmahněte plátky slaniny dokřupava. Nechte poté na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Dužinu avokáda nakrájejte na plátky, sýr nastrouhejte najemno a bylinky nasekejte nahrubo.
- Na tuku v pánvi, který slanina pustila, osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, papriku i zrnka kukuřice (pokud by tuk nestačil, přidejte trošku másla). Nechte rozvonět česnek, osolte a jemně opepřete.
- Obsah vyjměte na talíř a do čisté pánve přidejte trochu másla. V míse prošlehejte vejce, osolte a opepřete. Vlijte je do pánve a pomalu míchejte. Aby zůstala vejce krásně vláčná, sundejte je z plotny o chvilku dříve, než budou vypadat, že jsou skutečně hotová.
- Na tortilly rozdělte vedle sebe v proužcích míchaná vejce, nastrouhaný sýr, opečenou zeleninu, slaninu, nasekané bylinky a avokádo. Jeden konec tortilly přeložte přes ingredience, strany zahněte dovnitř a pevně od přeložené strany srolujte.
- Rozehřejte čistou pánev se zbytkem másla a vložte do ní burrita nejprve spojem dolů. Opečte je na středním plameni dozlatova a dokřupava (necelou minutu z každé strany). Burrito ihned podávejte rozkrojené napůl. Zatepla chutná totiž nejlépe.
Tip: Podávejte dle chuti se zakysanou smetanou, oblíbenou salsou či pálivou omáčkou.

The post Míchačky, křupavá slanina & avokádo. Snídaňové burrito vám zamotá hlavu appeared first on Forbes.