Středa 13. srpnaSvátek má Venku je 30 °C, Jasno

Místo večeře umělecká instalace. Jídlo vás musí dojmout, říká autorka Piknikonu

Forbes Před 23 hodinami

V novém Forbes Life podcastu zve Dana Nerudová do světa, kde se stolování mění v divadelní scénu a sebemenší detail má svůj význam. Původně působila jako kreativec v reklamě, ale nyní pořádá hostiny pro firmy, které dokážou ocenit třeba dezerty, co na první pohled neodlišíte od tenisového míčku.

Nejdřív pořádala pikniky, kam jste se mohli podívat i vy. Stačilo si koupit lístek a večeřeli jste třeba na mole umístěném přímo na Vltavě nebo v botanické zahradě. Jindy jste si utrhli dezert, co vypadal přesně jako lišejník, ale byl v něm sladký krém.

„Pro hosty byl ale asi nejpůsobivější okamžik, když k nim dezert na Vltavě připlaval přímo na hlavě jednoho z plavců,“ vzpomíná Dana Nerudová. Dnes už Piknikony, o něž byl sice velký zájem, ale jejich rozjezd zabrzdil covid, nepořádá. Místo toho mezi její klienty patří například J&T Banka, Lasvit, Porsche, Konsepti, House of Lobkowicz, Bang & Olufsen.

Dá se v Česku uživit takzvaným kreativním cateringem? A nejde vizuální dokonalost jídla někdy na úkor chutím? Dozvíte se v novém podcastu Forbes Life!

The post Místo večeře umělecká instalace. Jídlo vás musí dojmout, říká autorka Piknikonu appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek