Pátek 03. říjnaSvátek má Venku je 8 °C, Skoro Jasno

Nakládaný bůček nebo dršťková. Malá řeznictví v Praze a u Ostravy lákají zákazníky na kvalitu

CNN Prima News Před 4 hodinami

Nejnovější díl seriálu Prima řeznictví začal štáb CNN Prima NEWS v hlavním městě. Prodejna masa a uzenin v Braníku právě zahájila sezonu jitrnic. Najdete tu jak klasickou, tak uzenou.

ČTĚTE TAKÉ: Pozor na plesnivou slaninu. Inspekce ji odhalila na pultech velkého obchodního řetězce

„Dělají to tyhle ruce,“ ukázal majitel řeznictví Zdeněk Absolon na ně. „Všechny výrobky, co tu vidíte, včetně masa, které si sami bouráme, dělám buď já, maminka nebo můj bratr,“ následně popsal pro CNN Prima NEWS.

Rodinné řeznictví tady funguje už devět let, a tak se tu lidé znají jménem. „Často se vám u nás stane, že nemáme třeba párky, vyprodáme jitrnice nebo nějaký druh masa, protože toho prostě udělám jen omezené množství, abychom garantovali čerstvost,“ pokračoval.

Zákazníky táhne i nakládaný bůček

„Pravidelně si chodím pro maso na hamburgery a nakládaný bůček tady mají asi nejlepší ve vesmíru,“ chválil si podnik jeden ze zákazníků. „Pražáci tady z Prahy 4 jsou párkoví a šunkoví. Sezónně máme jehněčí samozřejmě, na svatého Martina budou husy,“ dodal Absolon.

„Kluci mají dobré maso, mají spoustu vychytávek na gril a hrozně nám tady chutná krůtí šunka,“ neskrýval nadšení zákazník. „My maso zas tak nejíme, ale když jo, tak jdeme sem,“ uznal další.

Řezníkovi v Ostravě nedal děda na vybranou

Oblíbené řeznictví se dá najít také v obci nedaleko Ostravy. Patrik Kučera, který má už deset let prodejnu v Jistebníku, přišel k řeznictví takzvaně jako slepý k houslím. „Děda mi řekl, že buď budu řezníkem, nebo lesníkem. Potom děda rozhodl, že budu řezníkem, protože lidé řekli, že jíst se bude pořád,“ vzpomínal.

Vše bere výhradně od českých chovatelů. Kromě uzenin a masa si tu můžete dát i polévku. „Náš nejprodávanější produkt za poslední dobu je dršťková,“ uvedl Kučera. „Chodíme sem asi jednou týdně, úplně jsme vytěsnili ostatní řezníky,“ řekl jeden z nakupujících.

„Tady mám třeba uzený bůček, je to vlastně vepřový bok bez kostí, který je nakládaný na sucho s česnekem a s kořením. Po čtyřech týdnech se vyudí,“ popsal zaměstnanec řeznictví. Pokud i vy máte ve svém okolí řeznictví, kde dbají na kvalitu a tradici, napište nám svůj tip na [email protected].

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česku hrozí nedostatek vlašských ořechů. Vánoce to může pěkně prodražit

Pokračovat na celý článek