Sobota 17. květnaSvátek má Aneta Venku je 15 °C, Skoro Zataženo

Nový řetězec s rychlým občerstvením otevírá pobočku v Česku. Chceme vyčnívat, říká její šéf

CNN Prima News Před 3 měsíci

Dean&david, založený v roce 2007 Davidem Baumgartnerem v Mnichově, se zaměřuje hlavně na pokrmy z čerstvých surovin a bezlepkovou a veganskou stravu. Nabízet bude čerstvé saláty, curry, wrapy a takzvané bowle – jídla v misce. Ceny za hlavní jídlo se budou pohybovat od 199 do 289 korun. V nabídce bude i dětské menu. Zákazníky navíc potěší i dlouhá otevírací doba – od 7 do 23 hodin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zoufalá seniorka kradla v hradeckém obchodě. Přivolaní strážníci učinili dojemné gesto

„Vypozoroval jsem v Berlíně, že nejprodávanější, kromě salátů, jsou teplé obědy s masem. Oblíbené je i rostlinné ‚nemaso‘. Němci jsou v konzumaci rostlinných jídel dál než my. My se to tu ještě učíme,“ uvedl pro web iDnes.cz Jan Hejda, šéf dean&david Czech Republic.

Pobočka bude mít přitom jen 120 metrů čtverečních. Podle šéfa je to ale dostačující. „Nejdříve jsem z tak malého prostoru měl obavy, ale po zkušenostech z Berlína, kde jsem se s konceptem ztotožňoval, je to dostačující,“ sdělil Hejda. Podotkl, že všechny provozovny budou mít do 150 metrů čtverečních.

Obchodní dům Máj Národní má v prvním patře velký foodcourt, kde lze nalézt občerstvení od značek Popeyes, Burger King, Banh-mi, Prima bašta, Misushi či Amerikanos. Na jaře se zde navíc otevře první pobočka amerického fastfoodu Five Guys.

Zmíněný německý řetězec dean&david bude mít ale pobočku v přízemí hned vedle jednoho ze vchodů. „Nebýt součástí foodcourtu je náš záměr, na začátku chceme vystupovat samostatně. Chceme vyčnívat, aby si nás zákazníci zapamatovali a zvykli si na nás,“ vysvětlil Hejda.

Řetězec navíc primárně nechce cílit na obchodní centra. Proto se již nyní v Praze připravuje další dvě pobočky. Na konci letních prázdnin se otevře pobočka v Celnici a druhá na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Celkem chce letos řetězec otevřít alespoň šest poboček. „Máme v jednání už i další města, jako jsou Pardubice nebo Brno. Další pobočky, hlavně mimo Prahu, by již mohli provozovat franšízanti,“ řekl podnikatel Andrej Zajcev, který má na starost rozjezd první franšízové pobočky v Praze a zároveň je spolumajitelem karlínské restaurace Spojka. „Uvidíme podle toho, jak se bude dařit a jak se bude koncept rozvíjet. Chceme expandovat i za hranice Prahy,“ dodal Hejda.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž udeřil lopatou šéfa obchodu do hlavy. Hrozivý incident natočila v Brazílii kamera

Pokračovat na celý článek