Vyhrává u vás rajčatová klasika, nebo dáte šanci i jiné podobě bruschetty? Chuťově neutrální cuketa je skvělým základem pro chuťově rozmanité doplňky této verze, která zastane roli předkrmu, večeře nebo pohoštění pro návštěvu.
Pro přípravu bruschett je fajn použít italský chléb/ciabattu, která je krásně nadýchaná, pórovitá a po opečení krásně křupavá a jemná zároveň. Pokud byste chtěli připravit zmenšenou verzi a vytvořit cuketové bruschetty ve formě kanapek, bude se hodit dobrá bageta. Já nejraději pečivo opékám v topinkovači, případně můžete využít pánev. Naopak, pokud byste chtěli připravit „výživnější“ verzi, můžete bruschetty přetvořit v obložený kváskový chléb, kterému bude kralovat krémová burrata místo malých kuliček mozzarelly.
Bruschetty (topinky) s grilovanou cuketou
Ingredience na 2 porce:
- Hrstka piniových semínek
- 2 menší cukety
- Olivový olej
- Ciabatta, italský chléb nebo bageta
- Sůl & pepř
- 120 g minimozzarelly
- Citron
- Chilli vločky
- Bazalka

Postup:
- Piniová semínka opečte nasucho na pánvi dozlatova.
- Cuketu nakrájejte na slabší plátky. Potřete z obou stran olivovým olejem a ogrilujte či opečte na pánvi. Na grilu lehce osolte.
- Z ciabatty nebo italského chleba ukrojte 4 plátky, z bagety případně více. Lehce pokapejte olivovým olejem a opečte dozlatova na grilu nebo na pánvi.
- Na plátky chleba naaranžujte grilovanou cuketu. Osolte. Ozdobte několika kuličkami drobné mozzarelly. Lehce zastrouhněte citronovou kůrou. Posypejte chilli vločkami, zlehka opepřete čerstvě mletým pepřem a ozdobte lístky bazalky. Podle chuti můžete ještě trochu zakápnout olivovým olejem.
Tip: Na chlebíčky i jen tak k vínu je ještě lepší mozzarella naložená s bylinkami.

The post Předkrm, večeře i občerstvení pro návštěvu. Cuketové bruschetty zastanou vše appeared first on Forbes.