Potřebujete jen pár minut a čtyři suroviny, které jednoduše rozmixujete a svěží nepečený dezert plný bílkovin je během mžiku na stole. Jahodová pěna je perfektní jako lehká svačina nebo zdravá sladká tečka po večeři. Uvidíte, že cottage sýr v ní nikdo nerozpozná!
Zdravá jahodová pěna z cottage sýru
Na 3 až 4 porce potřebujete:
- 360 g cottage sýru
- 250 g čerstvých jahod
- 2 lžíce mandlového krému
- 3 lžíce javorového sirupu

Postup
- Cottage a očištěné jahody vložte do mixéru a minutu či dvě mixujte zcela dohladka. Pokud nemáte stolní mixér, použijte tyčový. Přidejte mandlové máslo (skvělé má třeba Šufan) a javorový sirup nebo jiné sladidlo a znovu rozmixujte.
- Ochutnejte a případně doslaďte. Přidat můžete i pár kapek vanilkového extraktu pro vůni nebo citronu pro svěžest.
- Rozdělte do misek a ideálně dejte alespoň na 2 hodiny nebo ještě lépe přes noc do lednice – pěna krásně ztuhne, i když moc dobrá je i ihned po přípravě.
- Ozdobte dalšími jahodami, mátou, jedlými květy nebo třeba šlehačkou. A hlavně – užijte si dezert z kvalitních surovin bez výčitek.

The post Za 3 minuty hotovo. Zdravá jahodová pěna plná bílkovin appeared first on Forbes.