Středa 18. červnaSvátek má Venku je 25 °C, Skoro Zataženo

Žádný tuk & plno bílkovin. Sýrové chipsy k pivu i při dietě

Forbes Před 6 hodinami

Pečené sýrové chipsy jsou krásně křupavé, příjemně slané i pikantní, a když na ně použijete olomoucké tvarůžky, budou navíc v podstatě zcela bez tuku. Stačí přitom, když sýr nakrájíte na plátky, upečete v troubě a pak se sami sebe tážete, proč ho místo nezdravých chipsů nemáte častěji.

Dietní sýrové chipsy z tvarůžků (z trouby)

Potřebujete:

  • Olomoucké tvarůžky (příp. obdoba Hand či Harzer Käse)
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Postup

  1. Kolečka sýru nakrájejte na tenké, asi 3mm plátky, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 až 15 minut při 180 °C dozlatova. Mezi sýry nechte velké rozestupy, během pečení se dost nafouknou.
  2. Nechte vychladnout a můžete křupat!

Tipy & triky

  • Kdyby se vám sýr roztekl natolik, že se spojí v jednolitou vrstvu, jednoduše ho po upečení nakrájejte nebo nalámejte na kousky.
  • Použít můžete i tučnější sýry jako parmezán nebo čedar. Najemno je nastrouhejte a na pečicí papír klaďte malé hrudky. V troubě se roztečou a spojí v křupavou placičku.
  • Než dáte sýr péct, poprašte ho pálivou paprikou, sušeným česnekem nebo italskými bylinkami.
  • Sýrové chipsy snězte do druhého dne, později už ztrácejí na křupavosti.
  • Jestli vám nezáleží na tvaru nebo se vám nechce pouštět trouba, sýr rozpusťte v tenké vrstvě na pánvi a po vychladnutí nalámejte na menší kousky.
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

The post Žádný tuk & plno bílkovin. Sýrové chipsy k pivu i při dietě appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek