Nejen kávou živ je člověk! Zahřejte se domácím lahodným chai latte. Mísí se v něm hřejivé voňavé koření s jemností mléka a chutí kvalitního černého čaje.
Směs chai koření využijete i v jiných receptech, například vaječňákových cookies podle Taylor Swift nebo v tomto hruškovém koláči, tak jí klidně připravte rovnou více.
Domácí chai latte
Na směs koření chai:
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého sušeného zázvoru
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ¼ lžičky mletého badyánu
Na 3 porce chai latte:
- 400 ml mléka (může být i rostlinné)
- 250 ml vody
- 1 lžíce (nebo 2 sáčky) černého čaje
- 2 lžíce vanilkového sirupu
- cukr nebo jiné sladidlo (javorový sirup, med apod.)

Postup
- Připravte si směs koření ze skořice, kardamomu, sušeného zázvoru, hřebíčku a badyánu. Můžete použít rovnou mleté, ale lepší a voňavější bude čerstvě podrcené v hmoždíři či umleté ve výkonném food procesoru nebo elektrickém mlýnku na koření.
- Zahřejte vodu v hrnci a vmíchejte do ní vanilkový sirup a lžíci směsi koření. Nechte projít varem a sundejte ze sporáku. Přidejte černý čaj a nechte pět minut louhovat.
- Mléko zahřejte a zamíchejte do něho sladidlo v množství, které vám vyhovuje. Mléko můžete i napěnit nebo ochutit další skořicí.
- Horkou čajovou směs přeceďte do hrnků, abyste odstranili koření a čajové lístky. Následně do něho vlijte sladké napěněné mléko a vychutnejte si svůj chai!
- Tip: Můžete použít i rostlinné mléko, například s ovesným bude chai latte dokonale krémové.
- Černý čaj by měl mít strukturu drobných granulek. Ten je kvalitnější než čaj ve formě podlouhlých čajových lístků.

The post Zima se ještě nevzdává. Naučte se hřejivé chai latte appeared first on Forbes.