Sobota 05. červenceSvátek má Venku je 24 °C, Polojasno

Jak proměnit běžný víkend ve slavnost: čokoládové řezy s malinami a drobenkou

Forbes Před 4 hodinami

Máslové těsto, jemná čokoládová vrstva a maliny, co se nebojí sladkost trochu zkrotit. Tyhle řezy jsou důkazem, že kombinace malin a čokolády nestárne – jen zraje. A nejlepší na tom je, že vás čeká ještě křupavý drobenkový vršek!

Čokoládovomalinové řezy jsou více než jen sladká tečka. Jemná čokoládová náplň s kondenzovaným mlékem, osvěžující kyselé maliny a máslové těsto tvoří vrstvy, které se skvěle doplňují. Je to jednoduchý, ale efektní dezert, který chutná stejně dobře, jak vypadá. Pokud této nesmrtelné kombinace nemáte dost a cítíte se na řádnou cukrářskou výzvu, doporučuji vyzkoušet také čokoládovomalinové francouzské větrníky.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Malinové řezy s čokoládou a drobenkou

Na pekáček 20 × 20 cm potřebujete:

  • 160 g změklého másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 330 g hladké mouky
  • 1 špetku soli

Na náplň:

  • 190 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 240 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 180 g malin
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a pekáček o rozměru 20 × 20 cm vystelte pečicím papírem. Změklé máslo společně s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem vyšlehejte v robotu či pomocí ručního šlehače do světlé a nadýchané pěny, trvá to asi 4 minuty. K našlehanému máslu přidejte vajíčko a zašlehejte dohladka. Přisypte mouku smíchanou se solí a pár tahy propracujte do hutného a mírně lepivého těsta.
  2. Asi tři čtvrtě těsta umačkejte prsty na dno formy do hladké vrstvy, můžete si pomoci dnem skleničky, zbytek si nechte na posypání.
  3. Nyní připravte čokoládovou náplň. Hořkou čokoládu pokrájejte na drobné kousky a smíchejte v kastrůlku s máslem a kondenzovaným mlékem. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda kompletně nerozpustí a nevznikne hladká a lesklá čokoládová omáčka.
  4. Přelijte ji na vrstvu těsta, posypejte rovnoměrně malinami a nadrobeným zbytkem těsta. Vložte do předehřáté trouby na 25 až 30 minut, hotové řezy by měly být mírně zlatavé a čokoládová vrstva matná, ve středu však stále mírně měkká. Nechte vychladnout ve formě alespoň 20 minut, následně přesuňte na chladicí mřížku a nechte dojít do pokojové teploty.
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

The post Jak proměnit běžný víkend ve slavnost: čokoládové řezy s malinami a drobenkou appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek