Máslové těsto, jemná čokoládová vrstva a maliny, co se nebojí sladkost trochu zkrotit. Tyhle řezy jsou důkazem, že kombinace malin a čokolády nestárne – jen zraje. A nejlepší na tom je, že vás čeká ještě křupavý drobenkový vršek!
Čokoládovomalinové řezy jsou více než jen sladká tečka. Jemná čokoládová náplň s kondenzovaným mlékem, osvěžující kyselé maliny a máslové těsto tvoří vrstvy, které se skvěle doplňují. Je to jednoduchý, ale efektní dezert, který chutná stejně dobře, jak vypadá. Pokud této nesmrtelné kombinace nemáte dost a cítíte se na řádnou cukrářskou výzvu, doporučuji vyzkoušet také čokoládovomalinové francouzské větrníky.

Malinové řezy s čokoládou a drobenkou
Na pekáček 20 × 20 cm potřebujete:
- 160 g změklého másla
- 120 g třtinového cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 330 g hladké mouky
- 1 špetku soli
Na náplň:
- 190 g hořké čokolády
- 30 g másla
- 240 g slazeného kondenzovaného mléka
- 180 g malin

Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a pekáček o rozměru 20 × 20 cm vystelte pečicím papírem. Změklé máslo společně s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem vyšlehejte v robotu či pomocí ručního šlehače do světlé a nadýchané pěny, trvá to asi 4 minuty. K našlehanému máslu přidejte vajíčko a zašlehejte dohladka. Přisypte mouku smíchanou se solí a pár tahy propracujte do hutného a mírně lepivého těsta.
- Asi tři čtvrtě těsta umačkejte prsty na dno formy do hladké vrstvy, můžete si pomoci dnem skleničky, zbytek si nechte na posypání.
- Nyní připravte čokoládovou náplň. Hořkou čokoládu pokrájejte na drobné kousky a smíchejte v kastrůlku s máslem a kondenzovaným mlékem. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda kompletně nerozpustí a nevznikne hladká a lesklá čokoládová omáčka.
- Přelijte ji na vrstvu těsta, posypejte rovnoměrně malinami a nadrobeným zbytkem těsta. Vložte do předehřáté trouby na 25 až 30 minut, hotové řezy by měly být mírně zlatavé a čokoládová vrstva matná, ve středu však stále mírně měkká. Nechte vychladnout ve formě alespoň 20 minut, následně přesuňte na chladicí mřížku a nechte dojít do pokojové teploty.

The post Jak proměnit běžný víkend ve slavnost: čokoládové řezy s malinami a drobenkou appeared first on Forbes.