S rýžovým papírem vykouzlíte zábavné křupavé pohoštění. Stačí jej vložit do rozpáleného oleje a během chvilky se vám nafoukne a zbělá pod rukama. Naplňte jej nápaditým obsahem a užijte si skvělou chuť, obdivné pohledy i pochvalné ohlasy.
Rýžový papír můžete nastříhat na menší (pizza) kousky, které lépe poslouží jako finger food. Nebo jej servírujte plně obložený vcelku. Skvěle funguje, když nachystáte různé ingredience a strávníci si křupavé pohoštění dotvoří dle vlastních preferencí.

Křupavý rýžový papír s lososem, avokádem & edamame
Na 2 až 4 porce potřebujete:
- 4 listy rýžového papíru
- Rostlinný olej na smažení
- 100 g uzeného lososa
- 1 zralé avokádo
- 100 g mrazených sójových bobů edamame
- 1 lžíce sezamových semínek
- Hrst kvetoucího kopru
- Microgreens (ředkvička)
- Vločková sůl
Na ochucenou majonézu:
- 60 g majonézy
- 1 lžička limetkové šťávy
- 1 lžička sójové omáčky
- ½ lžičky arašídového oleje
- Špetka chilli vloček

Postup
- Listy rýžového papíru ponechte vcelku nebo nastříhejte na 4 až 5 zhruba stejně velkých trojúhelníků. V hlubší pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje na cca 195 °C – teplotu otestujte malým kouskem rýžového papíru. Po vložení do oleje by měl okamžitě zasyčet a zbělat.
- Rýžový papír vkládejte maximálně po 3 až 4 malých kouscích nebo jeden vcelku. Smažte velmi krátce a po zbělání a nafouknutí jej opatrně pinzetou vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Lososa nakrájejte na proužky a dužinu avokáda na plátky. Mrazené edamame zalijte horkou vodou, nechte 1 až 2 minuty změknout a poté propláchněte pod studenou vodou.
- Majonézu smíchejte s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, arašídovým olejem a podle chuti chilli vločkami. Vyšlehejte dohladka.
- Na každý kousek křupavého papíru položte lososa, avokádo i edamame. Pokapejte majonézou, posypejte semínky, ozdobte koprem a microgreens. Můžete jemně posypat vločkovou solí.
Tipy & triky
- Křupavý papír obložte až těsně před podáváním, aby nezvlhl a stále pěkně křupal.
- Na doplnění papíru se rovněž skvěle hodí kousky tuňáku, tofu nebo tempehu. Pro větší pestrost přidejte také okurku, hrášek, ředkvičky, kapary nebo třeba mango. Můžete nakombinovat různé chutě a každý kousek udělat trochu odlišný.
- Ze zbylých edamame vyrobte lahodný zelený hummus.

The post Nafouklý křupan. Rýžový papír poslouží jako překvapivý finger food appeared first on Forbes.