Když se jemné kuřecí maso propojí s dobrou omáčkou, vznikne skvělé jídlo. Když se navíc natrhá a chutě se ještě více prolnou, máte na talíři hotový poklad – poklad, který navíc využijete na více způsobů.
Trhané kuřecí maso může být základem nejen pro wrapy, i když v tomto provedení chutná opravdu báječně. Stejně tak si jej vychutnáte v sendvičích, burgerech či bagetách. A pokud vám nějaké trhané maso zbude, připravte s ním rajčatový bulgur nebo rizoto a máte plnohodnotný pokrm plný bílkovin i chutí.

Tortilly s trhaným kuřecím masem a koriandrovým dipem
Na 5 až 6 wrapů potřebujete:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 stroužek česneku
- Sůl
Omáčka:
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- Chilli paprička dle chuti (můžete vynechat)
- 1 plechovka krájených rajčat
- Sůl
Koriandrový dip:
- 120 g řeckého jogurtu
- 40 g majonézy
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- Sůl
Dále potřebujete:
- 1 větší červená paprika
- Olej
- Oblíbený salát (římský/ledový/lollo biondo atd.)
- 1 okurka
- 5 až 6 celozrnných tortill

Postup
- Do hrnce vložte maso. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř, oloupaný česnek, větší špetku soli a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu a teplotu zregulujte tak, aby voda jen lehce klokotala. Vařte hodinu.
- Než se uvaří maso, připravte omáčku. Cibuli nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova. Teplotu snižte. Přidejte prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek, protlak, koriandr, římský kmín a najemno nasekanou chilli papričku. Míchejte asi minutu. Zalijte krájenými rajčaty a osolte. Vařte pozvolna asi 10 minut do zhoustnutí.
- Na dip promíchejte hustý jogurt s majonézou, prolisovaným česnekem, nakrájeným koriandrem a špetkou soli. Uložte do lednice.
- Uvařené maso vyndejte z hrnce, natrhejte na vlákna a promíchejte s omáčkou.
- Papriku nakrájejte podélně na slabší proužky. V pánvi rozehřejte trochu oleje a papriku opečte, aby trochu změkla. Osolte.
- Pokud máte větší listy salátu, natrhejte je na menší kusy nebo nakrájejte. Okurku nakrájejte na hranolky o délce 7 až 9 cm.
- Tortilly jednu po druhé nahřívejte na pánvi. Potřete trochou dipu. Do řádku vyrovnejte salát, pár kousků okurky, maso a papriku. Stočte. Chcete-li wrapy dobře upevnit, zatočené je obalte do pruhu pečicího papíru, širokého asi 6 cm. Na obou jeho stranách ovažte provázkem. Mezi provázky překrojte napůl.

The post Rychlé, šťavnaté i sofistikované. Wrapy s trhaným kuřetem a dipem, co zvedne obočí appeared first on Forbes.