08. červnaSvátek má Venku je 14 °C, Skoro Zataženo

Rychlé, šťavnaté i sofistikované. Wrapy s trhaným kuřetem a dipem, co zvedne obočí

Forbes Před 2 hodinami

Když se jemné kuřecí maso propojí s dobrou omáčkou, vznikne skvělé jídlo. Když se navíc natrhá a chutě se ještě více prolnou, máte na talíři hotový poklad – poklad, který navíc využijete na více způsobů.

Trhané kuřecí maso může být základem nejen pro wrapy, i když v tomto provedení chutná opravdu báječně. Stejně tak si jej vychutnáte v sendvičích, burgerech či bagetách. A pokud vám nějaké trhané maso zbude, připravte s ním rajčatový bulgur nebo rizoto a máte plnohodnotný pokrm plný bílkovin i chutí.

info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Tortilly s trhaným kuřecím masem a koriandrovým dipem

Na 5 až 6 wrapů potřebujete:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Omáčka:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • Chilli paprička dle chuti (můžete vynechat)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • Sůl

Koriandrový dip:

  • 120 g řeckého jogurtu
  • 40 g majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • Sůl

Dále potřebujete:

  • 1 větší červená paprika
  • Olej
  • Oblíbený salát (římský/ledový/lollo biondo atd.)
  • 1 okurka
  • 5 až 6 celozrnných tortill
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Postup

  1. Do hrnce vložte maso. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř, oloupaný česnek, větší špetku soli a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu a teplotu zregulujte tak, aby voda jen lehce klokotala. Vařte hodinu.
  2. Než se uvaří maso, připravte omáčku. Cibuli nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova. Teplotu snižte. Přidejte prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek, protlak, koriandr, římský kmín a najemno nasekanou chilli papričku. Míchejte asi minutu. Zalijte krájenými rajčaty a osolte. Vařte pozvolna asi 10 minut do zhoustnutí.
  3. Na dip promíchejte hustý jogurt s majonézou, prolisovaným česnekem, nakrájeným koriandrem a špetkou soli. Uložte do lednice.
  4. Uvařené maso vyndejte z hrnce, natrhejte na vlákna a promíchejte s omáčkou.
  5. Papriku nakrájejte podélně na slabší proužky. V pánvi rozehřejte trochu oleje a papriku opečte, aby trochu změkla. Osolte.
  6. Pokud máte větší listy salátu, natrhejte je na menší kusy nebo nakrájejte. Okurku nakrájejte na hranolky o délce 7 až 9 cm.
  7. Tortilly jednu po druhé nahřívejte na pánvi. Potřete trochou dipu. Do řádku vyrovnejte salát, pár kousků okurky, maso a papriku. Stočte. Chcete-li wrapy dobře upevnit, zatočené je obalte do pruhu pečicího papíru, širokého asi 6 cm. Na obou jeho stranách ovažte provázkem. Mezi provázky překrojte napůl.
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

The post Rychlé, šťavnaté i sofistikované. Wrapy s trhaným kuřetem a dipem, co zvedne obočí appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek