Gnocchi nemusíte chystat jen se špenátem a smetanou. Přestože vám tato osvědčená klasika hraje do karet, když nemáte na vaření moc času, v sezoně chřestu to jde i vznešeněji, hravěji, chutněji a lehčeji.
Sezona chřestu je v plném proudu. Zelený chřest se díky své rychlé úpravě hodí nejen jako báječná příloha k masu a rybám, ale výtečně poslouží i jako součást řady pokrmů. Jedním z nich je rychlovka s bramborovými noky, která vám vytáhne trn z paty, když nestíháte nebo nemáte nápady na efektní jídlo.
Přestože tento pokrm zvládnete připravit do dvaceti minut, bude vypadat i chutnat fantasticky a rozhodně nebude budit laciný dojem. Mimochodem, věděli jste, že chřest údajně působí jako afrodiziakum? Možná, že tak pozvedne vaše smysly více, než byste čekali. A pokud se chcete přece jen blýsknout a ukázat své dovednosti v nejlepším světle, připravte si poctivé domácí bramborové noky namísto kupovaných.

Rychlé bramborové noky s chřestem, rajčaty a mandlemi
Na 2 až 3 porce potřebujete:
- hrstku plátkových mandlí
- 200 g zeleného chřestu
- 70 g pancetty, nakrájené na kostičky
- 120 g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci oleje
- 500 g bramborových noků
- sůl & pepř
- hrst bazalky
- nastrouhanou citronovou kůru
- parmezán

Postup
- Plátkové mandle nasucho opečte na pánvi dozlatova a dejte stranou.
- Zelený chřest zbavte dřevnatých konců. Stonky nakrájejte našikmo na plátky. Hlavičky nechte vcelku. Rajčata překrojte napůl. Česnek nasekejte najemno.
- Pánev rozehřejte, vsypte pancettu a opékejte dozlatova.
- Do pánve přidejte trochu oleje a chřest a opékejte asi tři minuty, aby byl na skus.
- Než přidáte do pánve další ingredience, bude ideální čas dát do osolené vody vařit bramborové noky. Hotové sceďte.
- Do pánve vsypte rajčata, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a opékejte další minutu.
- Nakonec přidejte noky, zastrouhněte trochou citronové kůry, přidejte nadrobno nakrájenou bazalku a promíchejte.
- Na talíři posypejte mandlovými lupínky a hoblinkami parmezánu.

The post Rychlovka s králem zeleniny. Noky s chřestem a pancettou vás potěší už za 20 minut appeared first on Forbes.