Středa 14. květnaSvátek má Venku je 13 °C, Oblačno

Rychlovka s králem zeleniny. Noky s chřestem a pancettou vás potěší už za 20 minut

Forbes Před 4 hodinami

Gnocchi nemusíte chystat jen se špenátem a smetanou. Přestože vám tato osvědčená klasika hraje do karet, když nemáte na vaření moc času, v sezoně chřestu to jde i vznešeněji, hravěji, chutněji a lehčeji.

Sezona chřestu je v plném proudu. Zelený chřest se díky své rychlé úpravě hodí nejen jako báječná příloha k masu a rybám, ale výtečně poslouží i jako součást řady pokrmů. Jedním z nich je rychlovka s bramborovými noky, která vám vytáhne trn z paty, když nestíháte nebo nemáte nápady na efektní jídlo.

Přestože tento pokrm zvládnete připravit do dvaceti minut, bude vypadat i chutnat fantasticky a rozhodně nebude budit laciný dojem. Mimochodem, věděli jste, že chřest údajně působí jako afrodiziakum? Možná, že tak pozvedne vaše smysly více, než byste čekali. A pokud se chcete přece jen blýsknout a ukázat své dovednosti v nejlepším světle, připravte si poctivé domácí bramborové noky namísto kupovaných.

info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Rychlé bramborové noky s chřestem, rajčaty a mandlemi

Na 2 až 3 porce potřebujete:

  • hrstku plátkových mandlí
  • 200 g zeleného chřestu
  • 70 g pancetty, nakrájené na kostičky
  • 120 g cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci oleje
  • 500 g bramborových noků
  • sůl & pepř
  • hrst bazalky
  • nastrouhanou citronovou kůru
  • parmezán
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Postup

  1. Plátkové mandle nasucho opečte na pánvi dozlatova a dejte stranou.
  2. Zelený chřest zbavte dřevnatých konců. Stonky nakrájejte našikmo na plátky. Hlavičky nechte vcelku. Rajčata překrojte napůl. Česnek nasekejte najemno.
  3. Pánev rozehřejte, vsypte pancettu a opékejte dozlatova.
  4. Do pánve přidejte trochu oleje a chřest a opékejte asi tři minuty, aby byl na skus.
  5. Než přidáte do pánve další ingredience, bude ideální čas dát do osolené vody vařit bramborové noky. Hotové sceďte.
  6. Do pánve vsypte rajčata, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a opékejte další minutu.
  7. Nakonec přidejte noky, zastrouhněte trochou citronové kůry, přidejte nadrobno nakrájenou bazalku a promíchejte.
  8. Na talíři posypejte mandlovými lupínky a hoblinkami parmezánu.
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

The post Rychlovka s králem zeleniny. Noky s chřestem a pancettou vás potěší už za 20 minut appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek