Čtvrtek 11. záříSvátek má Venku je 13 °C, Skoro Jasno

Trochu podvod, trochu pizza. Když nestíháte, ale chuť na pizzu je silnější

Forbes Před 1 dnem

Je to trochu podvod, trochu hack, ale plně funkční řešení. Pizza z tortilly je ideální odpověď na večery, kdy nemáte čas ani sílu, ale jen neskutečnou chuť na pizzu.

Tortilla jako pizza základ možná zní zvláštně, ale výsledek je křupavý, lehký a neuvěřitelně snadný. Stačí pár surovin, trouba a několik minut vašeho času. Topping můžete zvolit, jakýkoli máte rádi, ať už je to tradiční margherita, nebo kontroverzí hawai.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Rychlá „pizza“ z tortilly

Na 2 pizzy potřebujete:

  • 4 tortilly o průměru 25 cm
  • 200 g strouhané mozzarelly
  • kvalitní salám
  • 50 g dvakrát koncentrovaného rajčatového protlaku (doppio)
  • 200 g rajčatového pyré (passata)
  • ½ lžičku sušené bazalky
  • ⅓ lžičky sušeného česneku
  • ⅓ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky cukru
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C a plech vystelte pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte protlak, pyré, koření a cukr. Omáčkou potřete první tortillu a posypte čtvrtinou mozzarelly. Přiklopte druhou tortillou, opět ji potřete rajčaty, přidejte mozzarellu a kolečka salámu.
  2. Připravenou placku vložte na plechu do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude tortilla vypečená. Během pečení připravte stejně i druhou pizzu ze zbylých surovin.
  3. Hotovou pizzu rozkrájejte kráječem, nůžkami či ostrým nožem a ihned podávejte.

Tip: Pro lepší pocit vybírejte tortillu s kvalitním složením, dobré má např. Vilgain.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

The post Trochu podvod, trochu pizza. Když nestíháte, ale chuť na pizzu je silnější appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek