Je to trochu podvod, trochu hack, ale plně funkční řešení. Pizza z tortilly je ideální odpověď na večery, kdy nemáte čas ani sílu, ale jen neskutečnou chuť na pizzu.
Tortilla jako pizza základ možná zní zvláštně, ale výsledek je křupavý, lehký a neuvěřitelně snadný. Stačí pár surovin, trouba a několik minut vašeho času. Topping můžete zvolit, jakýkoli máte rádi, ať už je to tradiční margherita, nebo kontroverzí hawai.

Rychlá „pizza“ z tortilly
Na 2 pizzy potřebujete:
- 4 tortilly o průměru 25 cm
- 200 g strouhané mozzarelly
- kvalitní salám
- 50 g dvakrát koncentrovaného rajčatového protlaku (doppio)
- 200 g rajčatového pyré (passata)
- ½ lžičku sušené bazalky
- ⅓ lžičky sušeného česneku
- ⅓ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky cukru

Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C a plech vystelte pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte protlak, pyré, koření a cukr. Omáčkou potřete první tortillu a posypte čtvrtinou mozzarelly. Přiklopte druhou tortillou, opět ji potřete rajčaty, přidejte mozzarellu a kolečka salámu.
- Připravenou placku vložte na plechu do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude tortilla vypečená. Během pečení připravte stejně i druhou pizzu ze zbylých surovin.
- Hotovou pizzu rozkrájejte kráječem, nůžkami či ostrým nožem a ihned podávejte.
Tip: Pro lepší pocit vybírejte tortillu s kvalitním složením, dobré má např. Vilgain.

The post Trochu podvod, trochu pizza. Když nestíháte, ale chuť na pizzu je silnější appeared first on Forbes.