Pátek 04. červenceSvátek má Venku je 24 °C, Oblačno

Zmrzlina s příchutí ginu, sena nebo asfaltu? Čeští zákazníci mají netradiční chutě rádi

CNN Prima News Před 6 hodinami

Výroba netradiční zmrzliny zabere Kateřině Davidové z Českých Budějovic zhruba půl hodiny. Denně vyrobí až pětadvacet litrů zmražených pochoutek. Zajímavých příchutí dokáže šikovná zmrzlinářka vytvořit desítky.

ČTĚTE TAKÉ: Poctivě i s tajnou ingrediencí. Tradiční řeznictví lákají v jižních Čechách na sekanou i tlačenku

„Nabízíme například příchutě jahoda s banánem, okurkový sorbet s mátou, ten se stal oblíbeným u dětí, a kokosové mléko, limetka a chili,“ popsala Davidová své netradiční varianty. V nabídce je ale také třeba vanilková zmrzlina s alkoholem, objednat si ji však mohou pouze zákazníci starší osmnácti let.

„Prvně jsem udělala příchuť gin tonik, a ta se teď stala hroznou hitovkou,“ uvedla Davidová. „Je to naprosto úžasný. My to oceňujeme s bráchou,“ neskrývala nadšení jedna ze zákaznic. „Ano, seno je taky dobrý,“ smála se další.

Za kopeček zmrzliny tady zaplatíte 55 korun. Zákazníkům ale vyšší cena nevadí. Spíš řeší, jakou zmrzlinu si dají – stejně jako v Mimoni na Liberecku. „Myslím, že to bude problém. Při té nabídce si přece nemůžete vybrat,“ přiznal tamní zákazník.

V plánu je i zmrzlina s příchutí asfaltu

A není se čemu divit, nabízejí tam až 80 druhů zmrzliny. „Ještě že mám tvarůžkovou nahoře a koprovou dole. Už se na to těším,“ řekla další zákaznice. K netradičním chutím, jako je zmrzlina s křenem, tvarůžky, tuňákem nebo koprem, přibydou další.

„Plánujeme asfaltovou pro motorkáře a plánujeme rozšířit další sortiment,“ nastínila budoucí vývoj provozovatelka Ivana Jablonovská. Na zmrzlinu sem jezdí Češi i cizinci. Pokud se nebudete umět rozhodnout, jakou si vybrat, zkuste tu s názvem „Já nevím“ nebo tu pojmenovanou „Jéžišmarja“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Letní teploty přejí bakteriím. Jak správně zacházet s jídlem a vyhnout se otravě?

Pokračovat na celý článek