15. červnaSvátek má Venku je 31 °C, Oblačno

Bonbony pro dospělé. Medvídci v proseccu jako ledový hit večírků

Forbes Před 12 hodinami

Stačí vám jen dvě suroviny, chvilka čekání a smysl pro humor. Mražení gumoví medvídci nacucaní proseccem přitom oživí každou letní party. Nejedná se o žádný seriózní dezert – ale efektní, chladivou a překvapivě návykovou sladkou tečku třeba po grilovačce rozhodně ano.

Gumoví medvídci namočení do prosecca a zamrazení nejsou zrovna sofistikovaná záležitost, ale právě v tom je jejich síla. Vypadají roztomile, chutnají překvapivě dobře, zvládne je i člověk bez kuchyně a na letní party nebo grilovačku se hodí stejně jako sklenka samotného prosecca. Efekt zaručen.

Mrazení gumoví v proseccu

Potřebujete:

  • Gumoví medvídci
  • Prosecco
info Foto Jakub Jurdič

Postup

  1. Medvídky vysypejte do pekáčku, zalijte proseccem tak, aby hladina byla asi centimetr nad nimi a nechte přes noc nebo alespoň na pár hodin v lednici nabobtnat.
  2. Druhý den je sceďte, vyskládejte do osušeného pekáčku nebo na talíř a srovnejte tak, aby byli v jedné vrstvě a navzájem se nedotýkali. Vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku a poté ihned podávejte.

Tip: Medvídci jsou překvapivě dobří i jen tak po nacucání šumivým vínem nebo jiným alkoholem (třeba vodkou).

info Foto Jakub Jurdič

The post Bonbony pro dospělé. Medvídci v proseccu jako ledový hit večírků appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek