Tohle není jen upgrade, to je úplný restart! Bang bang květák je ostrý, křupavý a rozhodně vás zaujme. Stačí pár kousků a o smaženou klasiku už ani nezavadíte.
Bang bang květák je moderní nesmažená verze obalovaného květáku s křupavým kabátkem a výraznou, sladce-pikantní omáčkou. Spojuje texturu, chuť i šmrnc v jednom soustu. Bang Bang omáčka je krémová, mírně pikantní a návykově sladko-ostrá salsa z asijské fúzní kuchyně. Její název odkazuje na „výrazný efekt“, který omáčka zanechá na jazyku – silný, přímý a nezapomenutelný.

Obalovaný květák v těstíčku z trouby + bang bang omáčka
Na 2 porce potřebujete:
- 1 střední květák
- 200 g mléka
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- Sůl & pepř
- 200 g panko strouhanky
- Olej ve spreji
Na bang bang omáčku:
- 100 g majonézy
- 40 g Srirachi
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička vinného octa
K podávání:
- Sezam
- Chilli paprička

Postup
- Předehřejte troubu na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem. Květák rozdělte na jednotlivé růžičky a dejte prozatím stranou. Mouku smíchejte s uzenou paprikou, sušeným česnekem, solí a pepřem. Přilijte mléko a vše vypracujte do hustého těsta. Přidejte růžičky květáku a promíchejte, aby byl veškerý květák dokonale obalený.
- Každou růžičku květáku nechte mírně okapat od přebytečného těsta a důkladně obalte v panko strouhance. Rozprostřete s dostatečnými rozestupy na plech, postříkejte olejem ve spreji a dejte péct do předehřáté trouby na 25 minut. V polovině růžičky obraťte, aby byl květák opečený z obou stran.
- Během pečení si připravte bang bang omáčku. Všechny suroviny jednoduše smíchejte dohromady. Hotový květák přidejte k omáčce, vše promíchejte, aby byl veškerý květák balený. Vraťte zpět na plech a dejte ještě na dvě až tři minuty do trouby, aby růžičky omáčku nasákly.
- Podávejte posypané sezamem, pokrájeným chilli a případně další bang bang omáčkou k namáčení.
Tip: Pokud máte horkovzdušnou fritézu, upečte květák v ní.

The post Nový level comfort food. Bang bang květák křupe, pálí a peče se v troubě appeared first on Forbes.