03. srpnaSvátek má Venku je 17 °C, Zataženo Déšť

Místo špekáčků skořicové rolky. Upečte si sladké šneky přímo na ohni

Forbes Před 2 týdny

Skořicové šneky na ohni nejsou úplně recept, který zvládnete připravit na čundru, ale na zahradě u ohně jím rodinu nebo přátele určitě mile překvapíte. Sladké pečivo získá z ohně charakteristickou vůni, která se s chutí skořice dokonale doplňuje.

Pokud dáváte přednost klasické přípravě v troubě, tady jsou recepty na skandinávské kardamomové, makovo-citronové nebo ovocné šneky.

info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Kynuté skořicové šneky pečené na ohni

Na šest kusů potřebujete:

  • 125 ml mléka
  • 35 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 30 g cukru krupice
  • 1 malé vejce
  • špetku soli
  • 50 g rozpuštěného másla na potření

Na náplň:

  • 50 g změklého másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 lžíci mleté skořice
  • špetku soli
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Postup

  1. Mléko zahřejte, ale nevařte, přidejte do něj máslo a nechte ho rozpustit.
  2. Do mísy robotu nasypte obě mouky, přidejte cukr, špetku soli a sušené droždí, promíchejte. 
  3. K sypkým surovinám rozklepněte vejce a nalijte mléko s máslem. Pomocí robotu s hnětacím hákem nebo ručně zpracujte těsto a cca 10 minut ho hněťte. Mělo by mít hladkou a elastickou strukturu.
  4. Zadělané těsto přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte ho asi hodinu kynout. 
  5. Mezitím si připravte skořicovou náplň. Utřete měkké máslo s hnědým cukrem, mletou skořicí a špetkou soli. 
  6. Vykynuté těsto přesuňte na vál a vyválejte ho na asi centimetrovou placku. Vytvarujte ji do obdélníku. Potřete vrstvou skořicové náplně a rádlem nakrájejte na asi čtyřcentimetrové proužky. Ty pak zarolujte a nechte ještě cca 15 minut kynout.
  7. Pak je napíchněte na čisté opékací vidlice. Šneky pečte nad ohněm nejprve chvilku zprudka a pak velice mírně, dokud se nepropečou. Po upečení je ještě horké pomašlujte rozpuštěným máslem. 
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

The post Místo špekáčků skořicové rolky. Upečte si sladké šneky přímo na ohni appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek